CAPTAIN DON'S HABITAT
BONAIRE

 

 Captain Don's Habitat is al sinds 1976 het hotel voor rustzoekers, levensgenieters, snorkelaars en duikers op Bonaire. Captain Don is de grondlegger van het toerisme en duiken op Bonaire en heeft veel gedaan ten gunste van het milieu op het eiland. Capten Don had zich al geruime tijd teruggetrokken uit de dagelijkse leiding en is begin 2014 op 90 jarige leeftijd overleden. Tegenwoordig worden de dagelijkse zaken geregeld door een gemotiveerd en jong modern team.

 

 

 
Het hotel is rustiek en sfeervol opgebouwd en bestaat uit verschillende luxe kamers en bungalows die gebouwd zijn in een mooi aangelegd park. Het complex is gebouwd op de rotsen aan zee en vanaf haast alle kamers en het terras heeft men een prachtig uitzicht op de zee met op de achtergrond Klein Bonaire. 

Natuurlijk is er een prachtig zwembad aanwezig met daar omheen een terras met parasols en ligbedden voor de rustzoekers. Verkoelende drankjes kunnen in de naastgelegen bar afgehaald worden.

 

 

 Al bij de start van de bouw van het hotel stond vast dat er een zo klein mogelijke belasting voor het milieu op Bonaire moet zijn. Deze visie is herkenbaar in de opzet van het ressort. Er zijn milieuvriendelijke materialen en constructiemethoden gebruikt. Warm water wordt met zonenergie verkregen en het park wordt met regenwater besproeid. Tijdens een wandeling door het park ziet men overal leguanen, hagedissen en meer dan 50 verschillende vogelsoorten tussen de vele planten en bomen. 

 

Op de punt van het terras bevindt zich de intieme en gezellige buitenbar waar het gezellig toeven is voor een hapje en een drankje. Ook mag men natuurlijk aan het eind van de middag het "happy hour" niet missen! Op maandagavond is er de beroemde "Rum Punch party" met live muziek en daarna de barbecue op het terras. Van de prachtige zonsondergang genieten onder het genot van een drankje aan de bar is de mooiste afsluiting van de dag die men zich voor kan stellen.

 

 

 Het unieke terras met het sfeervolle restaurant boven zee is beroemd op geheel Bonaire. Natuurlijk is ook de keuken uitmuntend en heeft een zeer ruime keus. Naast de hotelgasten zal men daar dan ook altijd bezoekers van buiten de habitat tegenkomen die 's avonds romantisch komen dineren in de sfeervolle ambiance 

 

De duikbasis bij het hotel heeft alle faciliteiten en behoort voor duikers en snorkelaars tot de beste en veiligste van Bonaire. Kijk voor meer informatie bij de button "duiken".

 


 De service is voor ons Europeanen van een ongekend hoog niveau en opvallend vriendelijk.

Voor informatie over prijzen en reserveringen kunt u terecht op de website www.habitatbonaire.com
Bij vragen of problemen kunt u ook telefonisch contant opnemen met 030-2805040 (Holland).

Captain Don's Habitat
Kaya Gobernador Nicolaas Debrot 103
Bonaire, Nederlandse Antillen
Mail: info@habitatbonaire.com
Telefoon: +599 717 8290